Нов успех в ЕГ

В края на тази учебна година, на 25.06.2024г. в Езикова гимназия „ Гео Милев“ бяхме зарадвани от нов успех на наша ученичка.  Преди месец Росина Калоянова  Колева  участва в конкурс  за есе на тема „Моето семейство в историята“. Международният конкурс  се провежда за първи път и е част от мероприятията , посветени на 9-ти май – Денят на Победата. Участие взимат повече от 40 младежи от Армения, Беларус, България, Кипър, Киргизстан, Испания, Молдова, Полша, Таджикистан, Тунис, Узбекистан, Франция, Чехия и Южна Осетия. 15-те победители, сред които две момичета от България  – едната от тях е Росина Колева – 10 А клас,  ще посетят  Москва, за да участват в Училището за историци-архивисти в рамките на програмата „Здравей, Русия!”

От 4 до 10 август  делегатите ще имат наситена програма. Младежите ще посетят Дома на руската чужбина „Александър Солженицин“, Руския научно-изследователски институт за културно и природно наследство „Дмитрий Лихачов“, Централния държавен архив на Москва, Руската държавна библиотека и други емблематични места на руската столица.

Росина Колева не за първи път участва в конкурси и фестивали, където рецитира руска поезия, пише есета и съчинения ,свързани с руската действителност , история и култура. Редовно има успехи и на областния кръг на олимпиадата  по руски език, а тази година достигна и до национален кръг. Преподавател на Росина Колева в ЕГ“Гео Милев“ е Радостина Георгиева.

Поздравяваме и желаем нови успехи на нашето момиче !

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

   Красимир Петров Маргаритов от IX В клас спечели златен медал в отборна надпревара по ключови компетентности по природни науки, която се проведе в Силистра на 28- 30.06 2024г. Езикова гимназия „Гео Милев“ традиционно участва в състезанието и се представя достойно....

повече информация