Немкофония 2024 – “Светът на младите”

Зала „Добрич“ едва успя да събере всички желаещи да присъстват на ежегодното събитие на ЕГ “Гео Милев” в Добрич Немкофония 2024 – “Светът на младите”
За втора година, след прекъсване, празникът на паралелките с изучаване на немски език в ЕГ “Гео Милев” Немкофония напълни залата с родители, ученици, учители и приятели на немския език в Добрич. Събитието се провежда от повече от 20 години в града.
Тази година Немкофония се състоя в Концертна зала “Добрич” и беше на тема “Светът на младите”. Празникът, предизвикал множество емоции на сцената и на звителските ложи, представлява театрални постановки или скечове по зададена тема на немски език. Миналата година темата беше “Толерантност”.
Традиционно, участниците се оценяват в няколко категории, а членове на журито бяха бившият директор на ЕГ Милена Иванова, бившият учител Надя Бакларова, учителят Мирослав Попов, абитуриентката Габриела Костова и бившият ученик Владимир Великов.
Алекс Матеев взе наградата за най-добра мъжка роля, а Йоана Манолова за най-добра женска роля.
Наградата “Танц и музика” грабнаха от 11б клас, а “Декори и костюми” отиде при 10б. Наградата “Креативност” взеха 11а клас, а за “Оригинална идея” бяха отличени 9б клас.
В генералното класиране победители са 11б клас, а след тях се нареждат миналогодишните победители – 11а клас, трети са дебютантите от 9а клас.
В края на спектакъла 11а клас направиха изключително емоционално сбогуване с класния си ръководител Атанас Атанасов, преподавател по физика, който излиза в заслужена почивка.

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

   Красимир Петров Маргаритов от IX В клас спечели златен медал в отборна надпревара по ключови компетентности по природни науки, която се проведе в Силистра на 28- 30.06 2024г. Езикова гимназия „Гео Милев“ традиционно участва в състезанието и се представя достойно....

повече информация