Национално състезание WebLoz 2016

На 22-25.04  в спа комплекс Островче се проведе 10-тото юбилейно издание на националното състезание WebLoz за уеб разработване.  Състезанието е предшествано от предварителен подбор и събира най-добрите ученици в категории web сайт и web програмиране в страната. Във втори кръг бяха допуснати всички 4 регистрирани проекта от ЕГ Добрич, но участваха представители на 3 от тях. В рамките на състезанието се провежда и работилница – работа по екипи на случаен принцип. Идеята е участниците да се опознаят, както и да се сблъскат с предимствата и недостатъците на екипността. Тази година темата беше Комуникация в бъдещето.

Стоян Генчев с ръководител Мария Георгиева, се представи блестящо със своето Интернет приложение „Подобри“. При ожесточена конкуренция проектът му взе трето място.

Неговият екип по време на работилницата бе един от малкото, които успяха за много краткото време да произведат работещ проект – приложение, което превежда говор от чужд на роден език. Заслужено грабнаха първото място. Пожелаваме успех на Стоян и на Националната олимпиада по ИТ.

DSC_0072 DSC_0068

Никола Петров с ръководител Маргарита Мартинова от 8 клас представи своя сайт за геометричните тела. Той е 5-ти в надпреварата при сайтове 5-8 клас. Показа много упоритост и потенциал по време на работилницата. Никола също ще участва в националния кръг на олимпиадата по ИТ. Убедени сме, че му предстоят още много успехи.

DSC_0012

Иммануелла Бусари от 9 клас с ръководител Мария Кирилова е 6-та в категория сайтове 9-12 клас. Тя изненада журито и с функционалност при условие, че е едва първия й сайт. Самата идея за сайта е оценена вече многократно: спечелила е финансиране от Reporteen, точно преди месец Иммануелла е наградена като един от 100-те млади посланици на иновациите и технологиите в София Тех Парк, а проектът й  за олимпиадата по гражданско образование бе оценен най- високо за областта в 3-та възрастова група, допуснат е също на следващ етап в надпреварата за Социални иновации на JA в екип с Ненко Илиев от 11 клас.
Надяваме се всички нейни начинания и в бъдеще да са успешни.

DSC_0003

Честит рожден ден WebLoz:

DSC_0024

Текст и фотографии: Мария Кирилова

Author: mkirilova