Тържествено откриване на обновеното южно крило на ЕГ „Гео Милев”

DSC_0027На 21. 02. 2014 г. във фоайето на ЕГ „Гео Милев” се състоя тържество и водосвет по случай откриването на изцяло обновеното южно крило на гимназията. Ремонтът и цялостното оборудване са осъществени с подкрепата на Фондация „Америка за България” по проект „Модерно обучение по чужди езици, компютърни технологии и изкуства”. От Фондацията осигуриха 153 хиляди лева. В реконструкцията са вложени и средства на училището, както и безвъзмезден труд от страна на ученици и родители.

Изцяло са обновени и оборудвани с модерна техника четири езикови кабинета – два по английски език, един по френски и един по немски, компютърен кабинет, кабинет по изкуствата и методичен кабинет за учителите по английски език. На откриването присъстваха кметът на Добрич Детелина Николова, представители на фондацията, зам.-кметът Камелия Койчева, представители на РИО и отдел „Образование” в общината.

Наталия Митева – програмен директор „Образование и библиотеки” на Фондация „Америка за България” сподели, че Фондацията поема дългосрочни ангажименти за подобряване на качеството на българското образование. И че тези кабинети са един от начините да се развие човешкият потенциал, но и да се осъществи връзката между теоретичното и практическото в училище. Тя подчерта, че ЕГ „Гео Милев” е сред най-конкурентните училища в страната, защото е сред първите двадесет на външното оценяване.

За добрата атмосфера се погрижиха водещите на тържеството: Александър от IX „а” и Валя от IX „д”. Ралица от десети клас и Виждан от IX „в” поздравиха всички с познати и любими песни.

Учениците от първа смяна бяха по стаите си, очаквайки гостите да се появят в новите кабинети. Реална училищна атмосфера видяха приятелите от Фондация „Америка за България”, когато разглеждаха нововъведенията. Към тях, ставайки на крака, от всеки кабинет отправяха поглед около трийсетина ученици.

Надеждата на училищния екип и учениците е да се продължи сътрудничеството с Фондация „Америка за България” в името на каузата „образование”!

Фотографии: Георги Венелинов

Author: mkirilova