Мария Кирилова

Завършила е Математика и Информатика в ПУ ”Паисий Хилендарски”, с две специализации в областта на информатиката и информационните технологии (ИТ).

Продължава да се усъвършенства ежегодно с различни курсове и обучения. Владее английски и руски език.
С над 20 години педагогически стаж по Информатика, ИТ – задължително и профилирано изучаване в ЕГ „Гео Милев“, както и по математика. Лектор по програмиране за различни организаци на ученици и възрастни, по използване на ИКТ в образованието на бъдещи и настоящи педагози.
Работи в сътрудничество по проекти и различни инициативи с организации и фондации като SapLab, ФРГИ, Национална дигитална коалиция, Иновации и консултиране, SoftUni, Telerik Academy, Уча.се, регионални институции и др. Съавтор е на учебници към издателство „Клет“ по ИТ. Ръководител е на извънкласни дейности по роботика и STEM. Много нейни ученици са с награди от национални състезания и олимпиади.
Два пъти награждавана за принос в образованието за Добрич. Притежава приза „Учител на годината“ за 2019 г, почетното национално отличие „Неофит Рилски“, награда от министъра на образованието и посещение в Брюксел за популяризиране на програмирането сред учениците.