Приключиха събитията в ЕГ във връзка с европейската седмица на програмирането

Събитието с програмируемите платки micro:bit беше първото от поредицата в ЕГ събития във връзка с Европейската седмицата на програмирането.

Следващото събитие бе на тема „Създай собствено мобилно приложение“. Учениците от ИУЧ ИТ в 11 клас с ентусиазъм и интерес създаваха игра с приложението AppInventor, които тестваха на собствените мобилни устройства. Убедиха се, че когато имаш идея, желание и мотивация е възможно за кратко време да създадеш мобилно приложение.

Последното събитие се проведе на 14.10.22 и също премина с изключителен интерес. Учениците от ИУЧ География 12 клас се запознаха с платформата arcGIS. Часовете се проведоха под вещото ръководство на преподавателя по география и икономика Емилия Стефанова. Учениците откриха големите възможности, които дава платформата, създаваха карти с различни слоеве, в които отбелязваха животински свят, растителен свят, транспорт по картата на България, както и добавяха данни от файл с географски координати, споделяха картите. В края на часовете създадоха сайт с вградени част от създадените карти, който можете да видите в линка по-долу:

https://dobrichschools-800020egdob.hub.arcgis.com/

Три събития, много знания и ентусиазъм!

Събитията са организирани от преподавателите по ИТ Маргарита Мартинова и Мария Кирилова със съдействието на училищното настоятелство към гимназията, ФРГИ, SAP, techsoup и Hous des Stiftens.

Author: mkirilova