Приветствие по случай патронния празник на ЕГ „Гео Милев“ – Добрич

Приветствие
по случай патронния празник на ЕГ „Гео Милев“ – Добрич
от Директора Милена Иванова – 15.05.2020
Уважаеми колеги, скъпи ученици,
Днес би трябвало да се състои патронният празник на нашата гимназия. На този ден през 1925 г. нашият патрон Гео Милев е бил извикан за „кратка справка“ в полицията, след което е изчезнал безследно. Изгорял в пламъците на онова смутно време. Но неговият пламък продължава да гори у нас, Гео Милевци. Надявам се той никога да не загасва в нашите сърца!
Скъпи ученици,
Тази учебна година е доста по-различна от обичайното, но може би дистанционното обучение Ви е харесало. Дано не се налага да го прилагаме масово за дълго време, но със сигурност вече няма да има грипни и дървени ваканции.
Скъпи учители,
Вие приехте предизвикателството на дистанционното обучение в период на извънредно положение. За 2-3 дни Вие, ние, успяхме да се справим с положението, да въведем дистанционното обучение масово, което иначе би отнело години. Затова вече не се съмнявам в израза „Кризата е възможност“. Както Ви казах още на 16.03.2020, ако медиците и полицаите са на първа линия, ние сме втората линия. Справихте се отлично и наистина удържахме фронта. Дано не се налага дълго да бъдем войници, но Ви благодаря искрено за Вашата всеотдайност!
Уважаеми родители,
Вие бяхте нашата подкрепа в това трудно положение. Подкрепяхте своите деца, получихте повече информация относно нашата работа, влязохте с нас в клас. Надявам се и занапред на Вашата подкрепа!
Скъпи абитуриенти,
За Вас със сигурност е най-трудно настоящото положение. Всичко тази година е различно, така ще бъде и Вашето абитуриентство, но съм убедена, че ще го запомните завинаги. Желая Ви успех на предстоящите матури и успешно завършване на средното образование! Надявам се да Ви изпратим подобаващо заедно с връчването на Вашите дипломи в края на юни!
Скъпи колеги и ученици,
Въпреки че не можем да сме заедно на празника, мисля, че празникът всъщност трябва да бъде в нашите сърца.
Честит празник и бъдете здрави!
Милена Иванова

Author: mkirilova