Клубът по речи и дебати на Английски език “Best” отлично представи гимназията си в регионалния есенен турнир в Бургас

Клубът по речи и дебати на Английски език “Best” отлично представи гимназията си в регионалния есенен турнир на Фондацията “Best” провел се на 26 ноември в Бургас. В турнирът участваха стотици ученици от цяла източна България. Тридесетчленният отбор самостоятелно събра нужните средства за транспорт и нощувка, чрез базар на входа на училището. Младите участници показаха удивителни актьорски и речеви умения в категориите: Дуо, Поезия, Проза, Оратория и Дебати. Те се завърнаха в родния град с множество отличия:

Първо място в Категория Проза за напреднали- Татяна Влайкова 11г клас;

Трето място в Категория Поезия за напреднали- Николай Димитров 10в клас;

Първо място в категория Поезия за начинаещи- Ивелина Маринова.

В Категория Дуо за напреднали отборът завзе финалите на състезанието, като 4 от 6 допуснати до финал двойки бяха от Добричкия отбор. Първите три места, както и шестото бяха връчени на наши ученици, а именно:

  • Първо място- Петя Василева и Симона Ризова 10г клас;
  • Второ място- Александра Петкова и Никол Тодорова 10 в клас;
  • Трето място- Елица Рачева 10д клас и Виктория Господинова 10б клас;
  • Шесто място- Деница Иванова 10г клас и Денислава Петкова 10в клас.

До полуфинали бяха допуснати също:

  • Катрин Зурнаджиева 10г клас в Категория Оратория за напреднали;
  • Хрисиана Радоева 11д клас в Категория Поезия за напреднали;
  • Дуото в Категория Напреднали на Хрисиана и Дима Георгиева 11д клас.

Отборът на начинаещите дебатьори- Ана-Кристина Здравкова, Ема Петрова от 8в клас и Мирослав Генчев от 9в клас, взеха седмото място.

Категорията по дебати при големите беше с изключително оспорвани битки, като там екипът в състав: Мартин Манев, Дима Георгиева от 11д клас, Пресияна Димова 11г клас, Йоана Димитрова 10б клас и Красимира Матеева 10а клас успя да спечели един дебат.

Отборът беше ръководен от Симеон Петров, учител по испански и английски език и Джулия Линч, американският учител в гимназията по проект на Fulbright, главен треньор на отбора, както и координатор за дебати във фондацията. Отборът беше организиран и от лидерите си или още наричани “SLs- Student leaders” – Дима Георгиева и Хрисиана Радоева 11д клас.

Репортаж на Медийна група Добруджа

Амбициозните геомилевчета предават своите благодарности на всички, които са ги подкрепили било то финансово, или морално. След няколко месеца ще се проведат пролетния турнир и националното състезание, където отново ще премерят сили с участници както от региона, така и от цялата страна.

Author: mkirilova