Национална олимпиада по ИТ 2014 г.

1За първи път Езикова гимназия има класирани четири проекта на Национален кръг на олимпиадата по ИТ в две състезателни групи:

– група B (от V до VIII клас) в направления  Уеб сайт и Мултимедия

– група A (от IX до XII клас) в направление Уеб приложение

Учениците се явяват на общ тест по информационни технологии (50%) и защитават разработените от тях проекти (50%), като се формира оценка по шестобалната система.

Националната комисия оцени ученици от ЕГ „Гео Милев” с:

  •             Отличен (5.50) – Веселин Стоянов  11 клас
  •             Отличен (5.50) – Николета Стефанова 8 клас
  •             Мн. добър (5.00) – Даниела Ангелова 8 клас
  •             Мн. добър (5.00) – Никола Картелов 8 клас
  •             Мн. добър (5.00) – Петър Стоянов 8 клас
  •             Мн. добър (4.50) – Естер Бусари 12 клас

Класиране по проекти:

Престижно 4-то място заеха Даниела и Николета в категория „Уеб сайт” с проекта за нашия уникален зоопарк „Център за защита на природата и животните”. Заслужено  7-мо място зае Веско с проекта „Закарай ме! Онлайн платформа за споделено пътуване” в категория „Уеб приложения”. В направление „Мултимеди”, Никола и Петър заеха 9-то масто с презентазия на тема „Златното сечение”. Приложението „Бъди студент” разработено от Естер и Рут Бусари, беше досойно представено от Естер едиствената дама в тази тежка категория „Уеб приложения”.

Учениците се представиха блестящо в надпреварата с НМГ – София, МГ от страната и профилирани гимназии по ИТ, като повечето от тях посещават и лекции в Телрик академия. За подготовката на учениците в Олимпиадата се погрижи Мария Георгиева преподавател по Информатика и ИТ в Езикова гимназия.

Текст: Мария Георгиева

Author: mkirilova