Проектът „Щастието в Европа“

На 21.10.2013г. директора на гимназията Милена Иванова даде старт на проекта „Щастливи в Европа“ по програма „Коменски“.  Имахме гости- ученици и учители, от държавите-партньори: Германия, Дания, Испания, Унгария, Турция, посрещнати от над 30 ученици от ЕГ „Гео Милев“. Ръководител на проекта от българска страна е госпожа Красимира Кръстева- преподавател по английски език.

Програмата включваше- откриване, посещения в часове по изобразително изкуство, информатика, английски, немски език, представяне на презентации за града и училището. Учениците от 11ж, 11г, 11в поздравиха гостите със своите спектакли от езиковите празници съответно на френски, английски и немски език. В Добрич бе избрано логото на целия проект, който ще продължи 2 години. Обсъждани бяха анкети за проучване- кое прави щастливи младите хора в различните държави, предложения за документирането на проекта, уеб- сайтът, в който ще се публикуват материали, обобщаване на работната среща. Обсъжданията бяха по групи от ученици от различни държави. Течеше и обсъждане от ръководителите за организационни и обобщаващи въпроси за проекта и планиране дейностите на следващите работни срещи в другите държави. Всички получиха сертификати за участие. Имаше време и за разходки из Добрич, екскурзия до Балчик.

„Всички са много любезни, работят много здраво и са ни подготвили като за добре дошли едно прекрасно преживяване“, каза Мерет Фрезе- главен координатор на проекта. Тя е убедена, че ще бъде изпълнена една от основните цели на проекта – да се създадат приятелства между учители и ученици, които да прераснат в дългосрочни партньорства.

DSC_2327

автор на публикацията: Мария Кирилова

Author: mkirilova