Успешно представяне на учениците в Девин 2014

На 25-27.04.2014 се проведе четвъртото национално състезание по ИТ, програмиране и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“ Девин.

За четвърта поредна година ЕГ участва в различното състезание, в което учениците могат на място да покажат своите умения. Това е така, заради различния регламент. Условието на задачата учениците научават на самото състезание. Имат определено време за работа, в което могат да се консултират с ръководителите си и с менторите на състезанието, както и с журито.
Тази година ученици от ЕГ участваха във всички категории освен в презентация(където имаме вече две първи места от предишните години- на Стелиян и Ния). Нашите състезатели се представиха изключително достойно сред голямата конкуренция от най- добрите от цялата страна. За първи път участваме в категории програмиране и редизайн на сайт.DSC_0185

Медали получи отбора на Ненко Илиев(9 д клас) в категория програмиране. (Това е единствената категория, в която са позволени отбори). Те се справиха за най- кратко време със задачата и заеха второ място.

Петя Петрова(11 д клас) направи прекрасни фотографии, с които бе класирана на 4-то място. Темата беше „Водата в моя обектив“. Насладете се на водата в обектива на Петя:

14068776913_2e308fd1aa_o14068776733_c0ff34e5cb_o14025333136_15ec280168_bIMG_8425

На точка от топ 10 са Виктория Симеонова(11 е клас) в категория Видеоклип:

и Ния Митева(10 г клас) в категория редизайн на сайт.

Другите ни участници: Стелиян Драганов, Калина Георгиева(графичен дизайн), Магдалена Димитрова, Естер Бусари, Симеон Костадинов(Frontend Development) също се представиха достойно. Работиха 7 часа върху поставените задачи и са между 14 и 17-то място.

DSC_0013

Учениците биват подготвяни от преподавателите по ИТ Мария Кирилова и Мария Георгиева.

След всяко участие си казваме, че всички са победители, защото всички научават много докато работят, имат възможността да контактуват от първо лице с едни от най- успешните в ИТ бизнеса в България. Тази година към семейството от ментори и жури от kiwi design, abc design&communication, studio X, superhosting.bg, dossev&co, startitsmart, wonderswamp, ITraining, bgsite  се присъединиха и mail.bg, фондация 1000 стипендии и Светлин Наков.

Университетите, които подкрепят състезанието са: Пловдивски университет, Технически университет, Югозападен университет и СофтУни.

az_moga1

Author: mkirilova