Арт клуб

Арт клуб „Гео Милев“ е създаден и се ръководи от госпожа Севда Драгоева(вече бивш преподавател по Български език и литература) от 1992г. Той подготвя спектакли за патронните празници на училището. През годините спектакли са реализирани и от госпожа Маргарита Гроздева, някои от които на немски език.

Арт клубът непрекъснато се обновява, като през последните пет години запазва едно основно ядро от ученици, които и като абитуриенти от випуск 2011г, участват  с голямо вдъхновение.

В клуба се приема всеки, който пожелае. Той дава възможност на учениците да разнообразят за известно време сивото си ежедневие, да открият в себе си неподозирани способности, да обогатят културата си, да намерят нови приятели, да работят в екип и да създават изкуство. Макар и непрофесионалисти, участниците осъществиха значими спектакли, които бяха посрещнати с голям възторг. Стремежът беше да се постигат съдържателни, но и забавни представления, които не само да предават актуални и значими послания, но и да доставят естетическо удоволствие. По принцип спектаклите се изграждат на основата на стойностна и разнообразна музика, много често съпроводена с танци и скечове.

В няколко спектакъла участваха с голямо вдъхновение и учители от гимназията, което предизвика още по- голям интерес. Така беше доказано, че ученици и учители могат да творят и да се забавляват заедно, да бъдат съмишленици в друга сфера освен учебния процес.

Въпреки огромните финансови, организационни и технически трудности, въпреки скептицизма и недбронамереността на някои зрители ние сме уверени, че клубът раздвижи и обогати живота на училището, показа огромния потенциал, който имат нашите ученици и учители. Доказателство за това са и конкурсите от т.н. франкофония, англофония и немкофония, които с всяка година стават все по- масови и разнообразни.

Изнесени спектакли:

„Шестоднев“/1993г./

по философски текстове на Гео Милев, съчетани с ЕГ шоу- забавни сцени и скечове, отразяващи актуалното ежедневие на училището.
Сценарий и режисура: Севда Драгоева

„Любовта през вековете“/1994г./

Сценарий:Севда Драгоева Режисура: Вера Янчева

„Докога!“/1995г./

спектакъл, посветен на 100г. от рождението и 70г. от смъртта на Гео Милев – за съдебния процес срещу поета и за процеса срещу неговите убийци.
Сценарий и режисура: Севда Драгоева

„Представи си!“/2000-2001/

музикално- пантомимен спектакъл в 12 части, прогноза за настъпващото ново хилядолетие /Мрачната част на тази прогноза, за съжаление в голяма степен се сбъдна./
Сценарий и режисура: Севда Драгоева

„Училищни фантасмагории“/2004г./

за диалога ученици- учители, за възможното творческо сътрудничество между тях./С активното участие на голяма група артистични учители/
Сценарий и режисура: Севда Драгоева

„Ние врабчетата“/2007г./

по книгата на Йордан Радичков /“Какво нещо е човекът? Едно голямо изречение, написано с вдъхновение и пълно с правописни грешки!“/
Сценарий и режисура: Севда Драгоева

„Урок по щастие“/2008г./

пътуване на един малък принц в бъдещето с машина на времето – за бъдещето и книгите и четенето, за духовната ни криза и възможните изходи от нея.
Сценарий и режисура: Севда Драгоева

„Минало незабравимо“/2009г./

/Видео/ /Фотогалерия/– за тоталитарното минало и новото време, за истинските и фалшивите ценности, за предишните/настоящи учители/ и сегашните ученици./С активното вдъхновено участие на голяма група учители/
Сценарий и режисура: Севда Драгоева

„Любов необяснима“/2010г./

 /Видео/ – поетично- музикално- танцово представяне на различни/забавни, примитивни, романтични и др./ аспекти на любовта. В спектакъла участваха и учители, онагледяващи следбрачната любов.
Сценарий и режисура: Севда Драгоева

„В търсене на Годо“/2011г./

/Видео//Фотогалерия/– за търсенето на себе си, за пътищата, които поемат абитуриентите и тези след тях, за мечтите и разочарованията.
Сценарий и режисура: Севда Драгоева

„Ние, приятелите“/2012г./