Семинарът в Турция по проект „Щастието в Европа“ , Коменки

DSC_0137На 11-14.02.2014г. се проведе вторият семинар по проект „Щастието в Европа“, по който работият и ученици и учители от Езикова Гимназия. Припомняме, че в проекта участват общо шест държави- Германия, Унгария, Испания, Дания, Турция и България. Първият семинар се състоя в България есента.

В семинара в Турция участваха Васил Манев и Анна Георгиева- победители в конкурса за кратък разказ в ЕГ на тема щастие, Ния Митева- победител на конкурса за лого в нашето училище, Михаела Малинова и Десислава Бонева- работили по проекта на немски език, Коста Коларов- автор на комикс на тема щастие, придружени от директора на гимназията- Милена Иванова и Мария Кирилова- учител.

Нашите ученици се подготвяха усилено още преди семинара, с помощта на ръководителя на проекта за ЕГ- Красимира Кръстева и тяхното представяне беше на много високо ниво. Те изиграха приказката „Ум и щастие“ и изготвените комикси, участваха в смесени екипи за писане на разкази, обсъждания на резултатите от анкета и изготвяне на колажи, Васил Манев бе излъчен на второ място за кратък разкаz, Коста показа уменията си на китарист по време на концерта на домакините. Бяха много активни и опраwдано- любимци на останалите участници.

Алания- градът, където се намира училището домакин, се оказа прекрасен град. Занесохме много подаръци на домакините, но и те ни посрещнаха много гостоприемно и със сигурност направиха всичко възможно да си спомняме само с хубаво за тях и ако имаме възможност да се върнем отново. Научиха ни да играем турско хоро и на основен набор от думи и изрази на турски език. Приятелствата, които се създадоха, ще бъдат поддържани още дълго, дълго време. Преживяхме мигове на щастие! 🙂

Автор и фотографии: Мария Кирилова

 

Author: mkirilova