Втори на националния фестивал „Роботика за България“

На 15.06 в София се проведе националният фестивал „Роботика за България“. Фестивалът събра най-добрите екипи от цялата страна в 5 различни категории с три вида роботи, а това се случи благодарение на SAP Labs и ФРГИ. Огромни благодарности за организацията и подкрепата!

Езикова гимназия „Гео Милев“ е първото училище в Добрич, което се включи в програмата през 2016 г. До момента това е четвъртото ни класиране на национален фестивал, а Vector Boys е най-новият ни екип, петият класиран.

Тазгодишните ни участници се състезаваха в категория Spike Prime B. Роботът беше нов за нас, а учениците направиха първите си стъпки в легороботиката.

За да се подготвят добре, нашите момчетата работиха здраво цяла година и в крайна сметка трудът се възнагради. И в четирите компонента екипът получи грамоти – първо място за екип, проект и рободизайн, трети в робоигра. Никола и Йоан от 8в и Мирослав от 8г се представиха перфектно и във финалното класиране в категорията триумфираха втори с купа! Това е най-доброто класиране до момента на екип от ЕГ и едно от най-добрите представяния за Добрич!

Ментори на екипа са Маргарита Мартинова и Милена Аврамова, с помощта на Мария Кирилова.

Всяко състезание е вълнуващо, но фестивалът по роботика е едно от тези, които поощряват спортсменство и взаимопомощ, създават невероятна атмосфера и мотивация.

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

   Красимир Петров Маргаритов от IX В клас спечели златен медал в отборна надпревара по ключови компетентности по природни науки, която се проведе в Силистра на 28- 30.06 2024г. Езикова гимназия „Гео Милев“ традиционно участва в състезанието и се представя достойно....

повече информация