„Възрастта като предизвикателство“ тема за дискусии по НП „Връстници обучават връстници“

Продължава участието на доброволците и от X-клас, които за втора поредна година провеждат обучения на свои връстници по НП за превенция употребата на психоактивни вещества в гимназиален етап „От връстници за връстници“. Темата на поредния тренинг, който се проведе с ученици от IX-те класове  бе „Възрастта като предизвикателство – цената на приятелството“.

Грациела Иванова – доброволец от X-б клас и председател на УС в ЕГ представи пред деветокласниците себе си и програмата, чиято цел е предотвратяване употребата на психоактивни вещества и изграждане на нагласи за здравословен начин на живот. В началото на тренинга деветокласниците бяха провокирани от водещата да споделят, как се чувстват една година по-късно, с какво са по-различни, какво са постигнали в личен план, какви нови умения са придобили. Участниците в тренинга бяха разделени на по-малки групи, като им бяха поставени задачи, свързани определяне на интереси, чувства и емоции на тийнейджъри в различни възрастови групи. Представители от всеки отбор споделиха пред своите съученици темите, които най-често вълнуват младите хора – външен вид, интереси, желание за независимост, доверие, търсене на идентичност.

Във втората част от дейността деветокласниците работиха избирателно по теми, свързани с приятелството, избираха най-ценното за тях твърдение, споделяха с какво ги привлича, кое е най-важно за тях при избора на приятел.

Изготвил прессъобщението: Таня Николова

Пореден успех за гимназията на олимпиадата по история и цивилизации

Пореден успех за гимназията на олимпиадата по история и цивилизации

Първо място на областен кръг по история и цивилизации, второ място на национален кръг с оценка 5.88. Участвала на национален кръг по три учебни предмета: история, немски език и география.Успехите са постигнати с упорит труд и постоянство. Изготвил прессъобщението:...

повече информация
Преводачески конкурс в ЕГ „Гео Милев“

Преводачески конкурс в ЕГ „Гео Милев“

При традиционно голям интерес тази година за пореден път се проведе конкурсът по художествен превод на творби от немски, английски, руски, френски и испански език. На 8- ми май в залата на картинната галерия бяха връчени наградите на победителите. Прочетоха се някои...

повече информация