„Възрастта като предизвикателство“ тема за дискусии по НП „Връстници обучават връстници“

Продължава участието на доброволците и от X-клас, които за втора поредна година провеждат обучения на свои връстници по НП за превенция употребата на психоактивни вещества в гимназиален етап „От връстници за връстници“. Темата на поредния тренинг, който се проведе с ученици от IX-те класове  бе „Възрастта като предизвикателство – цената на приятелството“.

Грациела Иванова – доброволец от X-б клас и председател на УС в ЕГ представи пред деветокласниците себе си и програмата, чиято цел е предотвратяване употребата на психоактивни вещества и изграждане на нагласи за здравословен начин на живот. В началото на тренинга деветокласниците бяха провокирани от водещата да споделят, как се чувстват една година по-късно, с какво са по-различни, какво са постигнали в личен план, какви нови умения са придобили. Участниците в тренинга бяха разделени на по-малки групи, като им бяха поставени задачи, свързани определяне на интереси, чувства и емоции на тийнейджъри в различни възрастови групи. Представители от всеки отбор споделиха пред своите съученици темите, които най-често вълнуват младите хора – външен вид, интереси, желание за независимост, доверие, търсене на идентичност.

Във втората част от дейността деветокласниците работиха избирателно по теми, свързани с приятелството, избираха най-ценното за тях твърдение, споделяха с какво ги привлича, кое е най-важно за тях при избора на приятел.

Изготвил прессъобщението: Таня Николова

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

   Красимир Петров Маргаритов от IX В клас спечели златен медал в отборна надпревара по ключови компетентности по природни науки, която се проведе в Силистра на 28- 30.06 2024г. Езикова гимназия „Гео Милев“ традиционно участва в състезанието и се представя достойно....

повече информация