Отбелязване на деня на числото Пи в ЕГ“ Гео Милев“

На 14 март ЕГ “Гео Милев“ ,гр. Добрич се включи по малко по-различен начин в отбелязването на Световния ден на числото Пи. Екипът на Обединението по математика и информатика съвместно с учениците от ИУЧ-Математика 11 клас проведе във всеки клас математическо състезание „30 задачи на 30 езика“.

София от ИУЧ- ИТ 11 клас изработи плакат специално за деня, а логото на Йоана от 11 Д ни стана емблема!

Класовете се разделиха на отбори и се опитваха да се справят със заданието. Възникнаха спорове, обсъждания и забавление в превода и решаването на задачите!

Водещите от ИУЧ 11 клас – математика бяха много стриктни и следяха отборите!

Смятаме, че учениците се забавляваха и опитаха да вложат логика, стратегия, различна от тази в редовните часове по математика! Надяваме се, че сме запалили голяма част от участниците и следващата година ще се включат в редовното състезание, което се провежда от СМБ по време на състезанието “Иван Салабашев“.

Накрая имаше и много награди!

Пореден успех за гимназията на олимпиадата по история и цивилизации

Пореден успех за гимназията на олимпиадата по история и цивилизации

Първо място на областен кръг по история и цивилизации, второ място на национален кръг с оценка 5.88. Участвала на национален кръг по три учебни предмета: история, немски език и география.Успехите са постигнати с упорит труд и постоянство. Изготвил прессъобщението:...

повече информация
Преводачески конкурс в ЕГ „Гео Милев“

Преводачески конкурс в ЕГ „Гео Милев“

При традиционно голям интерес тази година за пореден път се проведе конкурсът по художествен превод на творби от немски, английски, руски, френски и испански език. На 8- ми май в залата на картинната галерия бяха връчени наградите на победителите. Прочетоха се някои...

повече информация