В Езикова гимназия „Връстници обучават връстници“ по НП „Превенция  употребата на наркотични вещества“

Екип от деветокласници от ЕГ „Гео Милев“ в Добрич – доброволци по Национална програма за превенция употребата на наркотични вещества в училищна среда „От връстници за връстници“ стартира своето участие. Целта на програмата е предотвратяване на употребата на психоактивни вещества и изграждане на нагласи за здравословен начин на живот.

Деветокласниците вече преминаха своето обучение като доброволци към Превантивно-информационния център – Община град Добрич и сега им предстои да проведат екипно четири последователни срещи с учениците от VIII-те класове в гимназията, на които ще се направят упражнения за опознаване, сплотяване, трениране на умения за вземане на решения и умения за устояване на натиска на групата.

Първата среща вече се осъществи в часа на класа с учениците от VIII-а клас. Деветокласниците Самуила Красимирова и Симеон Кръстев проведоха своето първо обучение като екип от доброволци по програмата „Връстници обучават връстници“. Осмокласниците работиха екипно по поставените от доброволците упражнения за опознаване, сплотяване на колектива и създадоха  „Общи правила на класа“. Проведени бяха и енергизиращи игри, а в края на обучението осмокласниците споделиха своите емоции.

Дейностите по НП „Връстници обучават връстници“ в Езикова гимназия продължават.

Изготвил прессъобщението: Таня Николова

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

   Красимир Петров Маргаритов от IX В клас спечели златен медал в отборна надпревара по ключови компетентности по природни науки, която се проведе в Силистра на 28- 30.06 2024г. Езикова гимназия „Гео Милев“ традиционно участва в състезанието и се представя достойно....

повече информация