Учители от Езикова гимназия участват в ментален фитнес

На 16 март учители от ЕГ „Гео Милев“ се включиха в поредното обучение за педагогически специалисти, което се организира в съответствие с изискванията на НП „Подкрепа за личностно развитие на учениците“, по която работи гимназията.  Темата на тренинга бе „Ментален фитнес“. Под ръководството на Гергана Дженкова – психолог и обучител личностно развитие, педагозите практикуваха в групи умения за справяне с основните „саботьори“, които се проявяват периодично у хората и развиваха умения, как биха могли да се вслушват в „мъдреца“, който живее у всеки човек. В хода на тренинга учителите придобиха и знания за това, как да се справят с предизвикателствата на живота предимно с позитивна нагласа, чрез проява на емпатия, любопитство, креативност, творчество, разбиране, подкрепа и любов към хората, с които работят, общуват, живеят.
ЕГ „Гео Милев“ гр. Добрич работи по НП „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“, 2023 - Модул 2 „Училище без агресия за сигурна училищна среда“.

Изготвил публикацията: Таня Николова

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

Златен медал на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

   Красимир Петров Маргаритов от IX В клас спечели златен медал в отборна надпревара по ключови компетентности по природни науки, която се проведе в Силистра на 28- 30.06 2024г. Езикова гимназия „Гео Милев“ традиционно участва в състезанието и се представя достойно....

повече информация