Приключиха дейностите в ЕГ във връзка с Европейската седмица на програмирането

Удовлетворени и заредени с нови знания и умения приключваме поредната порция дейности във връзка с Европейската седмица на програмирането. Тази година предвидихме три събития, одобрени по проект Meet And Code, които проведохме с учениците от 11 и 12 клас, изучаващи ИТ като избираеми учебни часове. Събитията се провеждат със съдействието на: Фондация ФРГИ, SAP, Techsoup, Amazon и Училищното настоятелство при ЕГ.

С 11-те класове проведохме ден на открито в Стария Добрич, за да съхраним кадри от етнографския комплекс, с които да създадем „Виртуална разходна“, но и да упражним специфично кадриране, да създадем видеа от комплекса.

С 12-те класове се запознахме с различни аспекти на изкуствения интелект, стратегията на ЕС в тази посока, развитието в България. Използвахме различни приложения, за да създадем образователни материали.

С една част от 11 клас проведохме часове за „Киберсигурност с micro:bit“. Разгледахме какво е хакер, как да предпазваме устройствата и акаунтите си, стартирахме и редактирахме безопасен вирус, генерирахме парола с micro:bit.

Учениците работиха както самостоятелно, така и в екипи и вече успешно използват наученото в тези часове и са удовлетворени от постигнатото.

Отбелязване на деня на числото Пи в ЕГ“ Гео Милев“

Отбелязване на деня на числото Пи в ЕГ“ Гео Милев“

На 14 март ЕГ “Гео Милев“ ,гр. Добрич се включи по малко по-различен начин в отбелязването на Световния ден на числото Пи. Екипът на Обединението по математика и информатика съвместно с учениците от ИУЧ-Математика 11 клас проведе във всеки клас математическо...

повече информация
ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ АВТОРИ

ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ АВТОРИ

За втора поредна година в ЕГ „Гео Милев“ – Добрич се проведе Денят на европейските автори. Стотици подобни събития се организираха на 25. март в училища, библиотеки и книжарници в 40. държави. Този ден популяризира европейските автори, четенето и преоткриването на...

повече информация