Езикова гимназия – успешно представяне на ДЗИ и НВО

Ръководството и колегията на ЕГ „Гео Милев“ имат доста поводи за гордост с резултатите на своите възпитаници през изминалата учебна година.

Според класация на Danybon за резултатите на ДЗИ по БЕЛ за всички училища в страната езиковата гимназия в Добрич се нарежда на първо място в областта и на 28 място в страната сред близо 1000 училища. Училището изпрати своите зрелостници с резултат от ДЗИ по БЕЛ мн.добър 4.80, девет ученици с оценка отличен от изпита и повече от половината абитуриенти, получили диплома с отличен успех.

Тези високи резултати, заедно с отличното представяне на НВО 10 клас неслучайно нареждат ЕГ „Гео Милев“ сред едно от най-желаните училища в град Добрич.

Отбелязване на деня на числото Пи в ЕГ“ Гео Милев“

Отбелязване на деня на числото Пи в ЕГ“ Гео Милев“

На 14 март ЕГ “Гео Милев“ ,гр. Добрич се включи по малко по-различен начин в отбелязването на Световния ден на числото Пи. Екипът на Обединението по математика и информатика съвместно с учениците от ИУЧ-Математика 11 клас проведе във всеки клас математическо...

повече информация
ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ АВТОРИ

ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ АВТОРИ

За втора поредна година в ЕГ „Гео Милев“ – Добрич се проведе Денят на европейските автори. Стотици подобни събития се организираха на 25. март в училища, библиотеки и книжарници в 40. държави. Този ден популяризира европейските автори, четенето и преоткриването на...

повече информация