Семинарът по проекта „Щастието в Европа“ в Испания

Сподели: Facebook

Завърна се групата участници от поредния пети семинар по подпроект „Щастието в Европа“ към проект Коменски. Този път той се проведе в малкото градче Валдеморийо Испания, близо до Мадрид. Дейността на семинара беше театър, като учениците се подготвяха усилено за своето участие. Всички представители трябваше да изготвят сценарии с роли, да обмислят всички подробности за театрален скеч и да бъдат подготвени за представянето му в Испания на сцена. Нашата тема беше „Техническа зависимост“ – проблем на младите. При изготвянето на сценариите имаше определени изисквания, които трябваше да спазим и ние, а в Испания всички скечове бяха обединени в едно представление.

Учениците ни бяха настанени в испански семейства. Присъствахме на часове в училището. Домакините бяха приготвили кратък курс по испански в рамките на час. Показаха ни забележителностите на градчето, имахме среща и с кмета на града. Посетихме за няколко часа и Мадрид. Успяхме да усетим испанците като открити, контактни и много гостоприемни.

В международни групи учениците подготвиха на място реклами, които бяха излъчени в паузата на представлението. Получиха се невероятно идейни видеа, а децата доказаха, че комуникацията помежду им е безпроблемна и плодотворна.

В останалото време усилено работихме по представлението, което се игра три пъти за един ден на сцената на културния център на градчето (много интересна сграда – бивша фабрика). Зрители бяха ученици от училището и родители, приятели. Грипът не пощади някои от актьорите от различни държави, но впечатленията от изживяното са по-силни. Със сигурност участието ни в семинара в Испания бе едно прекрасно преживяване.

Работата по проекта продължава. Както обикновено ще изготвим видеа за участието ни в семинара, интервюта с участниците, доклад с впечатления, анкети за провелия се семинар. Предстои анкетиране на 160 ученика във всяко едно училище -участник и сравнение на резултатите с проведената вече анкета преди една година, подготовка за последния семинар в Унгария и изготвяне на документация за отчитане на проекта.
Определена информация се качва от всички участници и в официалния сайт на проекта:
http://happiereurope.eu/

А само нашите участия във всеки семинар можете да видите и тук. 

DSC_0065 DSC_0096 DSC_0120 DSC_0104 DSC_0121 DSC_0043 DSC_0135 DSC_0167 DSC_0223 DSC_0005 DSC_0036 DSC_0010 DSC_0015 DSC_0014 DSC_0026 DSC_0024 DSC_0015_ DSC_0006

Author: