Шести брой на вестник СЛЕД-и

В новия брой на СЛЕД-И, пространството на ЕГ „Гео Милев“ за култура и нещотърсачество, ще прочетете разговор на десетокласничката Ема Добрева с художничката Стела Николаева (11 кл.). Ще откриете поезия и проза на испански от Габи Белова (10 е). Ирена Бакърджиева (12 кл.) прави портрет на маестро Райко Тонев, диригент на добричкия хор на учителките, маестрото наскоро навърши 90-ет години. Дияна Боева разказва за софийската срещата на ученици от Творческата лаборатория от Езикова с биографа, приятеля и братовчеда на Георги Марков. Срещата е част от проект „Образование с наука“ на УчИ-БАН и МОН. Ще откриете и откровението на Калина Дачев (10 е) за привързаността и обсебването. Съветите за здравословно хранене са на Траяна Йорданова (10 б).

Пространството за култура и нещотърсачество е част от проект на МОН за извънкласни форми, свързан с дигиталните умения в училище. Общата редакция на СЛЕД-И е на Дияна Боева, дизайн на броя – Мария Кирилова.

В този брой СЛЕД-И препоръчва поетa Димитър Кенаров, австралийската писателка Кейт Мортън и интервюто с философа – доц. Осиковски.

БРОЯТ можете да разгледате ТУК.

Author: mkirilova