ЧЕТВЪРТИ БРОЙ НА ЕЛЕКТРОНЕН ВЕСТНИК СЛЕД-И И НОМИНАЦИИТЕ ОТ КОНКУРСА ЗА ГЕОРГИ МАРКОВ

Четвъртият брой на СЛЕД-И е интерактивно пространство за Георги Марков

Приключи ученическият конкурс за есе и дигитален продукт на името на Георги Марков. Конкурсът е по повод 40-годишнината от смъртта на писателя, и се организира от ЕГ „Гео Милев” – Добрич, в партньорство с Портал „Култура” и Литературна мрежа „LiterNet”. Темата бе обявена преди няколко месеца: Европеецът Георги Марков, а акцентът бе поставен върху творчеството му. Учениците, на възраст между 14-19 години, четоха за първи път Репортажите на дисидента, а техните учители припомнят, че няма обществена, журналистическа, академична, студентска или държавна награда на негово име.

Наградите, книги с есета на писателя и световни класически произведения, се осигуряват от проект „Твоят час” на МОН, от партньорите на конкурса и от братовчеда на писателя – Любен Марков, който отговаря за паметта му. Организатори на конкурса са Дияна Боева (преподавател по български език и литература), Мария Кирилова (преподавател по ИТ) и Емилия Стефанова (преподавател по география).

В този интерактивен брой на СЛЕД-И, посветен на Георги Марков, можете да прочетете номинираните  ученически есета от конкурса и да разгледате избраните дигитални продукти: корица на книгата „Мъже” на писателя, както и презентации за живота му, една от които носи символичното наименование:  „Пътят на Георги Марков – от Княжево до Лондон”, и проследява важни топоси и интересни места от живота на българина, като емигрант и в родината му.

Очаквайте крайните резултати от конкурса след дни.

Разгледайте броя:

Author: mkirilova