Фондация Бест

Фондация БЕСТ – за речи, дебати, поезия, проза и дуо на английски език е създадена през 2012-2013 година от ентусиазирани млади помощник учители от САЩ. Нашето училище се включи с отбор за първи път през 2013-2014 година и от тогава ежегодно участва в организираните турнири, като сме били и домакини през 2019 година. Нашите ученици редовно са заемали челни места на тези турнири както национални така и на международен турнир Balkan Voices, като дори наш бивш ученик доскоро беше изпълнителен директор на фондацията.
Въпреки епидемиологичната обстановка турнирите тази година продължават онлайн и нашите деца, макар и отбора ни да се състои само от начинаещи, продължават да се представят достойно.
Участието в тези турнири дава възможност не само за усъвършенстване на говоренето пред публика, но и за създаване на приятелства с връстници от цялата страна, учи на толерантност и сътрудничество, създава приятелства и една нерушима връзка с БЕСТ. Бивши участници в турнирите сега са съдии а и много помагат при подготовката за турнирите.

Финалистите от гимназията на БЕСТ през март 2021 година.

Author: mkirilova