Ученици от ЕГ след години

Тези дни наш всекидневник излезе със статия за „кралицата на шансона Мерал“. Тази обичана от много хора певица е фротмен на рокгрупа „Браво“ с реализация предимно в чужбина(това между впрочем е групата в която е свирил Годжи преди да започне работа със Слави Трифонов). Тази година тя забавлява варненци на площада за посрещане на Новата 2012 година.

Малко от нас обаче знаят, че тя е завършила Езикова Гимназия Добрич през 1991г. с френски език.

„Реализацията и удовлетворението от това, което правиш, е нещо много относително. Всеки е воден от различни чувства- някои го правят за парии за слава, други- за да лекуват болно себелюбие, трети- защото просто са родени за това. Преди години, когато започнах да се изявявам публично, за мен нещата бяха мотивирани от любов към музиката. И днес, колкото и да е трудно, продължавам да се водя от това и да продължавам да вдигам собствената си професионална летва“- казва Мерал.

Друг наш възпитаник, за който се нашумя напоследък е Недялко Статев.  Той е завършил ЕГ „Гео Милев“ през 2002г. Собственик е на „Агрофирма Статев” и бе обявен от фондация „Еврика” за „Млад фермер на годината”. Получи наградата си на 18 януари от проф. Рангел Трендафилов от Тракийски университет.

„…Ето това е Недялко – едно момче, което много добре знае как да използва това, което е научил и образованието, което е получил. Той е аграрен инженер, а сега учи икономика. Той разбира, че нещото, което му трябва ще дойде от там, от науката, която му помага.“ казва г-жа Боряна Кадмонова

„Едва ли бихме могли да кажем повече за Недялко Статев, така че просто му пожелаваме отново „Честито!“ и много бъдещи успехи на попрището, което си е избрал и в личния живот.“

Източник

Author: mkirilova