Отлично представяне на отбора на ЕГ в турнира BEST на английски език

На 26 и 27 октомври се проведе регионалният турнир за източна България по речи, дебати, поезия и проза на английски език BEST. Тази година нашата гимназия се представи с най-големия си до сега отбор от 29 участници в състав: деветокласниците от 9в клас – Александра Петкова, Денислава Петкова, Никол Тодорова, Николай Димитров, както и тези от 9г – Никол Тодорова, Ружа Тодорова, Светослав Близнаков, Петя Василева, Симона Ризова, Мила Митева, Кристина Кирилова, Ели Рачева и Кристина Игнатова от 9д, десетокласниците от 10г – Татяна Влайковаи и Пресияна Димова, Климент Димов, както и от 10д – Даника Алексиева, Хрисияна Радоева, Димитър Минков, Дима Георгиева, Мартин Манев. Тази година се включиха и участници с втори чужд език английски – Йоана Димитрова и Виктория Господинова от 9б, Красимира Матеева от 9а и Полина Семендяева – 10а. За първи път се включиха и участниците от 12 клас – Йоана Ненкова, Благовест Стоянов и Любомир Колев от 12а и Самуил Георгиев от 12е. Общият брой на участниците в този турнир бе около 200.
До финали бяха допуснати Никол Тодорова, Денислава Петкова, Николай Димитров, Димитър Минков, Дима Георгиева, Александра Петкова, Елица Рачева, Симона Ризова, Мила Митева, Йоана Димитрова, Виктория Господинова и Красимира Матеева.
– В категория дуо за младша възраст на 4, 5 и 6 място съответно се класираха Мила и Симона, Никол и Денислава и Елица и Александра.
– В категория дуо старша възраст Дима Георгиева и Димитър Минков се класираха първи.
– Отборът ни по дебати за младша възраст в състав Йоана, Виктория и Красимира бе класиран за финали, като за най-добър говорител беше обявена Йоана.
– Николай Димитров зае второ място за поезия.
– Отборът по дебати при старша възраст в състав Дима, Димитър и Пресияна също се класира за националния турнир през април.
Участието в тези турнири носи огромно удовлетворение на всички участници, но също така се гордеем с огромния напредък на децата, от това как защитават името на гимназията ни. Изключително благодарни сме и за всеотдайната работа на нашия американски помощник учител Джулия Линч, която работи с тях неуморно. За първи път гимназията се представя с два отбора по дебати, класирани за националния турнир и отбор по дебати заел второ място.
Успех на всички в бъдещите участия.
текст: Людмила Хвалабогова – преподавател по английски език

Author: mkirilova