Участие на езиковци на състезание по реч и дебати

На 1 и 2 декември в Сливен се проведе поредното състезание по речи, дебати, поезия и проза на английски език. Училището ни беше представено от отбор в състав:
1. Светослава Светославова Георгиева 9 г клас
2. Анна Василенова Башкиянова 9 г клас
3. Венелина Иванова Филипова 12 г клас
4. Невена Миленова Милева 10 д клас
5. Камелия Стойкова Петкова 12 г клас
6. Николай Красимиров Недялков 10 д клас
7. Михаела Даниелова Великова 11 г клас
8. Момчил Миленов Димитров 11 г клас
9. Никол Петрова Михайлова 10 д клас
10. Полина Даниелова Йовева 12 г клас
11. Теодора Атанасова Атанасова 10 д клас
12. Татяна Владиславова Иванова 10 г клас
Всички участници се представиха блестящо и въпреки огромната конкуренция – 300 участника от източна България 8 достигнаха до полуфинали а от тях 5 до финалите на състезанието. Момчил Димитров и Камелия Петкова заеха трети места съответно в категория поезия и речи. Представянето и на двамата беше блестящо и ако трябва да съм откровена и двамата трябваше да са на първо място, но така или иначе класирането е отчасти субективно а и нивата става все по-високо с всяка изминала година. На 6то място, в може би най-оспорваната категория – дуо, се класираха Никол Михайлова и Невена Милева, а на 6то място в категория поезия се класира и участващата зо първи път Анна Башкиянова.
Ръководител на отбора вече втора година е американския помощншк учител Томас Петрино който влага много емоции и усилия в подготовката на тези деца и им помага да се изявяват по най -добрия начин.
На добър час на всички особено на тези, които се осмелиха да премерят сили за първи път със своите връстници от България и се надяваме на следващия турнир във Варна да има нови, успешни попълнения на отбора.

текст: Людмила Хвалабогова

Author: mkirilova