Успешно участие на ученици от ЕГ в BEST

На 21 и 22 ноември се проведе поредното състезание по речи, дебати, поезия и проза на английски език. Поради сложната ситуация в страната то се проведе за първи път онлайн.
Както обикновено учениците от нашата гимназия взеха активно участие в него.
Тази година то беше много по-различно от преди. Отборът ни се състоеше само от начинаещи – ученици от 8 и 9 клас. Това бяха
Татяна Влайкова 9 Г КЛАС
Пресияна Димова 9 Г КЛАС
Десислава Драгнева 8 В КЛАС
Димитър Минков 9 Д КЛАС
Дима Георгиева 9 Д КЛАС
Ива Абаджиева 8 В КЛАС
Никол Тодорова 8 В КЛАС
Денислава Петкова 8 В КЛАС
Боян Александров 8 В КЛАС
Максим Панайотов 8 В КЛАС
Николай Димитров 8 В КЛАС
Те се представиха в категории – дуо, оргинална реч, поезия, проза и дебати. Всички се класираха за полуфинали – огромно постижение за деца, участващи за първи път в такова престижно състезание с почти 10 годишна история и при наличието на около 200 участника от България с много по-голям опит от тях.
До финали достигнаха Никол Тодорова която се пребори с изключително голяма конкуренция и зае шесто място и Николай Димитров който се класира на трето място. Искрено се надяваме да имаме възможност да участваме в турнир на живо и да покажем на какво сме способни в действителност.
Като треньор на отбора съм възхитена от всеотдайността на децата, от истинското им желание да покажат какви прекрасни деца учат в ЕГ Гео Милев Добрич, как са способни да се справят с всички трудности и да преодолеят всички препятствия по пътя към покоряване на върховете в публичното говорене. Бих искала да изразя и специална благодарност на Михаела Великова и Камелия Пейкова – бивши участници в отборите на BEST, които отделиха време и помогнаха в подготовката на децата. Благодаря ви момичета! Вие показахте, че в действителност няма бивши участници в BEST и всеки, който се е докоснал до магията му остава свързан завинаги.
Дерзайте, деца, вие можете и повече! И съм сигурна, че ще го докажете в бъдеще!
текст: Людмила Хвалабогова – преподавател по английски език

Author: mkirilova