Успешно участие на езиковци на състезанието BEST

На 12,13 и 14 март се проведе поредното състезание на фондация БЕСТ по речи, дебати, поези, проза и дуо на английски език. В турнира взеха участие над 130 състезатели от източна България както и от София. Нашето училище беше представено от отбор в състав
Александра Петкова 8в клас, Денислава Петкова 8в клас, Никол Тодорова 8в клас, Николай Димитров 8в клас,Татяна Влайкова 9г клас, Пресияна Димова 9г клас, Дима Георгиева 9д клас и Димитър Минков 9д клас.
От 8 участника 6 стигнаха до полуфинали и 5 до финали.
Александра Петкова зае 4. място в категория проза, Татяна Влайкова и Пресияна Димова 5. място, а Дима Георгиева и Димитър Минков 4. място в категория дуо.
„Тук бих искала да отбележа, че те се състезаваха в една група с по-големите от тях, което обикновено е нетипично.
Всички до един се представиха блестящо, но на състезание като на състезание – не може всички да са първи, макар че за мен те бяха. Гордея се с всички вас до един. Защитихте честа на гимназията и достойно продължихте традициите в този турнир.
За пореден път искам да изкажа огромна благодарност на Камелия Пейкова и Михаела Великова – възпитанички на нашата гимназия и бивши участнички в тези турнири, а сега съдии за помощта, която оказаха за подготовката ни за това състезание.“ – споделя ръководителя на учениците Людмила Хвалабогова, преподавател по английски език в гимназията.
Нека пожелаем на състезателите успех на бъдещото национално състезание и попътен вятър на Ками и Миша. Дерзайте!

Author: mkirilova