Успешно представяне на езиковци в националния кръг на олимпиадата по ИТ

На 8.05 за втора година онлайн се проведе националния кръг на олимпиадата по информационни технологии. Горди сме с представянето на нашите ученици.
Проектът на Мартин Манев и Преслав Пенев от 9д клас Химично приключение бе оценен на престижното трето място в категория „Мултимедийни игри и симулации“. Освен в училище, двамата са част от школата „Разработка на игри“ към Telerik Academy School със същия преподавател.

Проектът Healther на Самуил Георгиев от 11е клас с неговия съекипник от ПМГ Илиян Петров е със 6-ти резултат в категория „Интернет на нещата“. Това е поредният им успех след 4-тото място в националното състезание в Благоевград.

Проектът FlatMeet на Никола Манолов от 12а клас и Християн Димитров от 11а клас зае 5-то място в тежката категория „Разпределени уеб приложения“. Двамата представят гимназията за поредна година на национален кръг.

След провеждане на тестове и изчисляване на индивидуалните резултати Мартин, Преслав и Самуил са с приравнени отлични оценки. Учениците са с ръководител Мария Кирилова.
Никола и Християн са с много добри резултати. Учениците са с ръководител Мария Георгиева.

Постиженията на учениците са изключителни!
Те се състезават предимно с ученици от математически гимназии.
Гордеем се с вас момчета! Желаем ви още бъдещи успехи!

Author: mkirilova