Успех на ученици по френски език

1   Ученичките Гергана Петрова, Елена Ганчева, Силвия Иванова и Наталия Брайкова от 9е клас при ЕГ „Гео Милев“ в паралелка изучаваща Френски език, участваха в маратон по писане Dis-moi, dix mots /Кажи ми 10 думи/.

Организатори на събитието са Френския институт в България (ФИБ) и Асоциацията на Преподавателите по и на френски език в България.

Тази година, 10-те думи на Франкофонията обединяват областите и страните, в които се говори френски. Освен това, думи като „dracher, tap-tap или fada“ са непознати за голяма част от франкофоните, но се използват в отделни страни – Белгия, Хаити и Южна Франция.

В цяла България, гимназисти, които изучават френски език съставят текст под формата на проза или стихове, съдържащи 10-те думи на Франкофонията.

На 29 февруари 2016 год., гимназистите разполагаха с 4 часа, за да създадат, самостоятелно или в екип от четири души, текст на избраната тема „Страна“. Творбите се оценяваха след това от жури от преподаватели по френски език.

Екипът от момичетата на 9е клас при ЕГ „Гео Милев“ се представи блестящо и зае почетното 4-то място на национално ниво. Награждаването на победителите в маратона се състоя в Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ гр. Варна от представители на Френския институт в България.

Честита победа момичета!!!

текст: учителите по Френски език

Успехи по Френски 2016

Author: mkirilova