Успехи по немски език

С  огромна радост, удовлетвореност и пожелания на бъдещи успехи   поднасяме информацията за  представянето на нашите ученици на националния кръг на олимпиадата по немски език. Безспорно най-големи адмирации заслужава   Гергана Желева от 10 б клас, която зае първо място в  10 клас с резултат 99 точки от 100 възможни. Не по-малко значим е успехът на  нейните съученици – Катрин  Кирилова–  VIII място, Божидара Цонева– X  място и Димитър Петров –   XI  място, както и на другите участници от гимназията – Галин Господинов– 9 клас , заел  XVII място, Александър Манолов– 12 клас, получил оценка Отличен 5,50 и Кирил Петков с оценка Много добър 5,25.

И когато говорим за успехи по немски език, е необходимо да кажем още веднъж „Браво!” на Катрин Кирилова за спечелената  в рамките на  олимпиадата по немски език към посолството на ФРГ едномесечна стипендия за курс в Германия през месец август

Заслужени поздравления и за учениците от 12 а клас и групата от 12 б клас, които  изключително успешно положиха  изпита за немска езикова диплома. 33 от  тях ще получат тържествено връчен сертификат на 10.05.2017 г. за ниво C1 на всички 4 компонента от изпита, а 4 за по три компонента с ниво C1 и само по един компонент с ниво  B2.  Честито!

текст: Надя Бакларова

Author: mkirilova