Успехи по немски език

Почти приключиха състезанията по немски език за тази учебна година. Време е да поздравим всички наши участници на национално ниво и разбира се най-вече първенците. Признание и за всички учители по немски език, които имат принос за тези безспорни успехи.
На националния кръг на многоезичното състезание, който се проведе във Велико Търново, отлично се представиха Мартина Петрова и Йоанна Митева от 11 клас, но най-голям е успехът на Искрена Димитрова от 11 клас- 6 място.
Традиционно ученици от немските паралелки се включват в състезанието по немски език на издателство Клет. Честта на гимназията на националния кръг тази година в Ловеч достойно защитиха Симеон Симеонов от 8 клас, Йоанна Ненкова, Симона Колева и Иван Друмев от 9 клас, Мартина Петрова и Пламена Христова от 11 клас. Особена радост ни донесоха обаче първенците- Александра Градешлиева 8 клас – II място ниво А1, Йоана Йорданова 8 клас- III място ниво А1 и Божидара Цонева 12 клас- II място ниво С1.
Класирани за националния кръг на олимпиадата по немски език бяха 9 представители на гимназията. В надпреварата в Бургас отлично бе представянето на Йоанна Ненкова от 9 клас, Александър Петров от 10 клас, Валенсия Росенова от 11 клас, Димитър Петров и Катрин Кирилова от 12 клас. Най-доброто представяне е IV място на Християн Димитров от 9 клас , IV място на Траяна Бешкова от 10 клас и IX място и оценка Отличен 5,75 за Божидара Цонева от 12 клас.
За първа година гимназията се включи в международното състезание за дебати на немски език „Jugend debattiert international“. Бургас беше домакин на регионалния кръг на конкурса, където гимназията беше представена от Яна Стоянова , Александър Манев и Гюлис Мехмед от 11 клас, като най-добър резултат постигна Гюлис Мехмед чрез участието си и убедителното си представяне във финалния дебат.
Горди сме и от резултатите на изпита за немска езикова диплома- 42 ще получат езиков сертификат за ниво C1 и двама за ниво B2.
Да пожелаем успех и на Йоана Йорданова от 8 клас в предстоящия регионален кръг на състезанието за умения в четене „Vorleseprojekt“, който ще се проведе в началото на май в Бургас.
текст: Н. Бакларова

Author: mkirilova