Удостоените с наградата Йордан Парушев абитуриенти

Александър Петров и Мира Димитрова са тазгодишните лауреати на наградата „Йордан Парушев“ – на името на първия директор на училището, заемал поста от 1973 до 1990 г.

„Гимназията отличава двама изключителни ученици тази година. Те не пестиха труда и усилията си.“ – каза в деня на връчване на грамотите им директорът Миглена Василева.

При получаването на грамотата Александър Петров заяви: „За мен наградата „Йордан Парушев” е изключително удоволствие и много голяма отговорност. Но няма да излъжа – очаквах я, защото все пак съм постигнал някакви успехи през петте години, през които съм в гимназията. Радвам се, горд съм с постигнатото и смятам, че има още много нови върхове, които мога да покоря

Мира Димитрова получи малко по-късно своята грамота поради здравословни причини. За нея с много уважение говори класния ѝ ръководител Красимира Кръстева: „Това е една изключителна ученичка, която порасна пред очите ми. Аз бях близо до нея от 8-ми до 12-и клас. Постепенно през годините тя надграждаше себе си. Спечели първо място на олимпиадата по английски език, въпреки че се обучаваше в домашна обстановка заради тежкото заболяване. Това не й попречи да се подготвя за всички състезания, в които е участвала. В 11-и клас Мира се яви на изпит за университета „Кеймбридж“, като постигна най-висок резултат. Това, което ме е карало да се възхищавам от нея е, че усетих неистово желание за живот и да се развива.

И двамата абитуриенти са се насочили към здравето и медицината.

Пожелаваме здраве и успех на двамата! Нека сбъдват мечтите си!

Author: mkirilova