Състезание по речи и дебати

На 10 и 11 декември в Шумен се проведе поредното състезание по речи, дебати, поезиа и проза на английски език. Нашата гимназия представиха :

  1. Благовеста Антонова Нейчева 9 д клас
  2. Гергана Миланова Милкова 10 г клас
  3. Камелия Стойкова Петкова 10 г клас
  4. Полина Даниелова Йовева 10 г клас
  5. Венелина Иванова Филипова 10 г клас
  6. Девор Асенов Гатев 11 г клас
  7. Радост Петрова Лозанова 11 г клас
  8. Момчил Миленов Димитров 9 г клас
  9. Стояна Красимирова Томова 11 г клас

За пореден  път нашите ентусиазирани ученици, под ръководството на Морган Еллисън- нашият американски помощник учител,  показаха блестящите си умения да общуват на английски език и се завърнаха с :

Първо място поезия за Момчил Димитров  9 г клас, трето място поезия за Благовеста Нейчева 9 д клас,   пето място за Камелия Петкова от 10 г клас. Всички останали достигнаха до полуфинали. Този турнир, организиран от фондация БЕСТ по инициатива на американските помощник учители в България и с подкрепата на фондация Фулбрайт, фондация Америка за България и  Американското посолство в България, беше най-големия в четири годишната история на фондацията. Над 300 участника от цялата страна се състезаваха в различните категории, което прави успехите на нашите представители още по-ценни.

През учебната 2016/2017 година “БЕСТ” ще организира четири областни и два национални турнира. На състезанията на Фондацията учениците имат възможност да се съревновават в пет различни дисциплини – ораторство, драматически дует, рецитиране на поезия, рецитиране на проза, както и дебати. „БЕСТ“ си поставя за цел не само да създаде общност, в която българските гимназисти усъвършенстват уменията си по английски език, но и да изгради лидерски качества у състезателите, да ги възпита в академична честност, отговорност и самоувереност.

Надяваме се в  пролетното издание на турнира през месец март в Бургас да се включат и други фенове на публичната реч и запалени почитатели на английския език. Тези турнири дават възможност не само за практикуване на публична реч на английски език, изява на актьорски талант и демонстрация на логическо мислене сравнение свото на езика  надругите участници, но и за създаване на нови познанства и приятелства с връстници от други градове.

текст: Людмила Хвалабогова

1 2

Author: mkirilova