Стипендиант на името на Йордан Парушев – за заслуги

Другият стипендиант от тази година името на основателя на гимназията Йодан Парушев е Явор Минчев.

Явор е момчето което фотографира не един и два ученически бала 🙂

Ето и неговото представяне:

Име: Явор Красимиров Минчев

Кои са ти любимите предмети?

Интересувам се от любопитната част от физиката, така че тя е на първо място. Езиците също ми доставят удоволствие и са приятни за изучаване.

Кое е постижението, с което се гордееш най-много?

Гордея се с всяко малко и голямо постижение, което ми е помогнало да се чувствам по-полезен и щастлив. Радвам се, че участвах в конкурс „1000 стипендии“ в категория „фотография“ и спечелих стипендия. Бях избран и да отида в Бавария, след успешно представяне в конкурс за представяне на непознатото в Бавария, като аз участвах със съчинение. Беше страхотно преживяване.

Искаш ли да благодариш на някого?

Искам да благодаря на всички, които са били до мен в моите решения и идеи. Благодаря на учителите си, които дадоха всичко от себе си да бъдат максимално отдадени и позитивни, и за предоставените възможности за изява на състезания, конкурси и т.н. Благодаря на родителите си, които ми дадоха свобода на избор и ми помагат да намеря мястото си в живота. Благодаря и на приятелите ми, с които взаимно се подкрепяме, забавляваме и осъзнаваме.

С какво си решил да се занимаваш в бъдеще?

Насочил съм се към работа в креативната сфера. Обичам да вниквам и в техническия характер на нещата, затова бих използвал и двете в намирането на удовлетворяваща професия.

С какво ще запомниш ЕГ?

Езикова Гимназия ще запомня с хубавите и трудните периоди, с учителите, които бяха отдадени на работата си и ни напътстваха в учебния процес, и със същите учители, които станаха и наши приятели и ни помогнаха да се изградим като самоуверени и сериозни младежи. Гимназията е пространството, което ме събра с важни за мен приятели и познати. Тъй като времето пресява само позитивното, след време ще си спомням само за добрите моменти!

Пожелай нещо на езиковци.

Пожелавам ви да гледате на всичко с усмивка и да се възползвате максимално от младите и безгрижни години. Животът трябва да е наполовина забавление и наполовина работа, защото балансът е в основата на всичко. Учете умно, концентрирайте се върху силните си страни и упорствайте във всичко, което си заслужава! Тренирайте физиката и духа си и създайте истински приятелства!

Author: mkirilova