Спортни успехи на езиковци

След  двугодишно прекъсване поради пандемична обстановка и съпътстващите я рестрикции от месец май 2022г. в гр.Добрич се възобновиха Ученическите спортни игри.

Проведе се само Общинският етап, в който Езикова гимназия „Гео Милев“ взе активно участие с представителните си отбори.

По традиция гимназията се включи в спортовете: Волейбол, Баскетбол, Футбол, Тенис на маса и Лека Атлетика.

Началото беше дадено със състезанията по волейбол. В зала „Добротица“ юношите от 8-10 клас, водени от С. Иванова се класираха на 2-ро място в надпреварата, а отборът на девойки 11-12 клас станаха градски първенец.

 Състезанията продължиха със срещите по баскетбол. Под баскетболните кошове в зала “Добротица“ в рамките на три дни се изиграха баскетболните двубои.  Отборът на ЕГ юноши 8-10 клас с ръководител Ж. Андреева победиха безапелационно своите противници и заслужено се класираха на първо място в гр.Добрич. Баскетболистите  от 11-12 клас с лекота преодоляха своите съперници и също триумфираха на първо място.

Цар Футбол също не мина без участието на отборите на ЕГ “Гео Милев“. Футболистите от 11-12 клас, водени от  С. Славов, достойно се класираха на първото място, а юношите от 8-10 клас, водени от В. Франгов, заеха 2-ро място в своята възрастова група.

Царицата на спортовете – Леката атлетика, също донесе награди. Отново в зала „Добротица“, но този път на лекоатлетическата писта се проведоха състезанията  по лека атлетика. Девойките 8-10 клас, водени от В. Франгов се класираха на 2-ро място.

Общинският етап на Ученическите спортни игри завършиха със състезанията по Тенис на маса. Юношите от 8-10клас, с ръководител С. Славов се класираха на 2-ро място.

По традиция Община, град Добрич, в лицето на кмета Йордан Йорданов закри Ученическите спортни игри с официална церемония. На 27.06.2022 в залата на общината лично кметът на града връчи купи на отборите, класирали се на първите три места в отделните спортове във всяка възрастова група и пол.

На церемонията Езикова Гимназия получи общо 7 купи. Те са  прекрасно допълнение към колекцията на гимназията, която има дългогодишни традиции в спорта.
Спортните отбори на ЕГ “Гео Милев“ очакват с нетърпение и нови попълнения от бъдещи Геомилевци.

Author: mkirilova