Седмица на френската и испанската култура в ЕГ „Гео Милев“

В периода 20-24.03 в Езикова гимназия „Гео Милев“ беше проведена Седмица на френската и испанската култура. 

На 20.03 Международният ден на Франкофонията беше отбелязан с приветствие от директора на гимназията г-жа Миглена Василева. През целия ден нашият библиотекар Антоанета Кирова посрещаше ученици и представяше книгите от испански и френски автори, които могат да бъдат заемани от библиотеката. 

На 21.03 и 23.03 бяха проведени уроци по латино танци в малкия салон на училището с професионален инструктор. 

На 22.03 беше организирана викторина, където учениците показаха знанията си за Франция, Испания и други държави, в които се говорят френски и испански език. 

Кулминацията в тази седмица беше Кулинарния конкурс. В него се включиха ученици от 9 до 12 клас. Те бяха приготвили сладкиши по оригинални френски и испански рецепти. Участниците направиха презентация на продукта си пред журито, което връчи награди за първо, второ и трето място, както и три поощрителни награди. След това всички гости бяха поканени да опитат от сладкишите. 

През цялата седмица, в междучасията звучеше музиката на Жо Дасен, Едит Пиаф, Мирей Матийо, Шарл Азнавур, Индила, Заз, Хулио и Енрике Иглесиас, Шакира, Алваро Солер и др. Учениците от паралелките, в които се изучава френски и испански език подготвиха презентации и постери, с които украсиха училищните коридори. 

постер

Author: mkirilova