Световна седмица на предприемачеството

Във връзка със световната седмица на предприемачеството ученици от езикова гимназия се включиха в две различни инициативи в четвъртък и петък – 15 и 16 ноември, организирани съвместно с Джуниър Ачийвмънт България.
На 15-ти ученици от 12 клас бяха на организирания от ЧСУ „Леонардо да Винчи“ „Училищен референдум“ на тема „Има ли бъдеще предприемачеството в Добрич”. Събитието включваше дебат между известни предприемачи от гр.Добрич и ученици. Учениците от езикова гимназия, присъствали на събитието, се включиха активно в дебата и гласуваха в референдума. Освен от ЕГ участниците бяха от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ЧСУ“Леонардо да Винчи“.

На 16-ти ученици от 10 до 12 клас се включиха в Иновационен лагер, организиран от ЧПГТП „Райко Цончев“. Участниците бяха запознати какво е социален предприемач и как да направим бизнес профил в социалните мрежи, след което работиха по казуси в групи с ученици от други училища. Освен от езикова гимназия, участниците бяха от ЧПГТП „Райко Цончев“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ФСГ „Васил Левски“
ПГ по туризъм „П. К. Яворов“. За сплотяване на екипите имаше и тиймбилдинг игри. Работата им подпомагаха чуждестранни студенти по предприемачество, бизнес мениджмънт и международни отношения. Отборите презентираха работите си на английски език пред жури от учители от училищата участници. Най-добрите бяха отличени с грамоти и награди. В трите отличени екипа имаше представители на ЕГ – Иммануелла, Елизабет и Стоян, но най-важното са не наградите, а изживяното и наученото. Учител от езикова гимназия беше Албена Веселинова – преподавател по английски език, а в журирането се включи Людмила Хвалабогова – учител по английски език.

Author: mkirilova