Пътят към успеха дискутират гимназисти от ЕГ „Гео Милев“ в Добрич

Филмът „Пътят към успеха“, презентиран в началото на дискусията пред учениците от XI-г клас, акцентира върху ролята на таланта, интересите, способностите и на необходимостта от полагане на труд и постоянство за реализиране на поставените цели.

Водещият на дискусията педагогически съветник и кариерен консултант провокира гимназистите към споделяне  – какви са  техните личностни качества, интереси, способности, значими ценности. Единадесетокласниците се включиха в дискусията и разказаха, какво според тях е успехът, какви са неговите измерения, споделиха и за свои успешни решения и постижения до момента.

Специален гост на мероприятието бе Д-р Ивайло Петев – бивш възпитаник на Езикова гимназия в Добрич, популярен акушер-гинеколог, в момента началник на АГ отделението в МБАЛ – Добрич. Д-р Петев сподели пред гимназистите историята на своя извървян път, за трудностите, които е преодолял за постигането на своите цели и удовлетворението, да работи това, което харесва най-много. Успехът зависи от правилната самооценка на човека, вярата в себе си, ясната цел, много труд, воля и постоянство за нейното постигане.

В края на дискусията гимназистите се обединиха около твърдението, че успелият човек е този, който е придал смисъл на своя живот и своята дейност, човек, който се развива и изпитва удовлетворение от своята работа.

Author: mkirilova