Успешно представяне на пролетния турнир на БЕСТ

На 26 и 27 февруари се проведе пролетния турнир по речи, дебати, поезия, проза и дуо на английски език, организиран от фондация БЕСТ. В това издание на турнира участие взеха над 150 ученици от 8 до 12 клас от източна България.
Както вече съм споменавала нашето училище взима участие в тези турнири почти от основаването на фондацията, но с гордост мога да кажа, че тази година имаме най-големия отбор до сега – 27 човека. И за първи път отборът ни печели първо място отборно.
Освен отборното първо място в първата шестица по категории се класираха:
Симона Ризова и Мила Митева – 6то място дуо, Дима Георгиева и Хрисиана Радоева – 5то място дуо, Татяна Влайкова и Пресияна Димова – 2ро място дуо, Таня спечели 3то място в категория поезия и първо място в категория проза където Николай Димитров зае 3то място.
За първи път от участието на гимназията ни в категория дебати отборът ни в състав Виктория Господинова, Йоана Димитрова и Красимира Матеева печели първо място. Гордеем се с тези деца – дебатирането не е лесно а и трябва да се има предвид, че за Виктория и Йоана английският е втори чужд език а Краси изобщо не го изучава в гимназията.
След всички тези постижения 25 от нашите ученици спечелиха правото да се явят на националния турнир, който ще се проведе от 15 до 17 април.
Всичко това едва ли щеше да е възможно без всеотдайната работа на Джулия Линч – нашия американски помощник учител. Тя, като специалист по дебати, работи упорито и непрекъснато с четирите ни отбора по дебати и това си пролича. Естествено тези турнири не са просто за печелене на медали. Те изграждат една невероятна връзка между ученици, с еднакви интереси, дават им възможност да изявят талантите си и да създадат приятелства с техни връстници и единомишленици от други градове. Също така близкият контакт с Джулия им помага изключително много за практическо упражняване на езика и повишаване на самочувствието им.
От сърце пожелавам на целия отбор бъдещи успехи и много нови приятелства.
текст: Людмила Хвалабогова – преподавател по английски език

Author: mkirilova