Поздравление по случай деня на славянската писменост и българската култура


Уважаеми колеги, скъпи ученици,
Денят на славянската писменост и българската култура е един от най-светлите празници в България, неофициален национален празник. Няма друг народ, който толкова тачи просветата и науката, както нашият. Този стремеж към знания ни е съхранил като нация през вековете.
Днес сме изправени пред нови предизвикателства. В периода на пандемията трябваше да продължим да поддържаме жив пламъка на нашето образование, да не допуснем той да загасне.

Скъпи учители,
Вие за броени дни извършихте промяната – въвеждане на дистанционното обучение, което иначе би продължило години. Всеки започна според силите си, докато за кратко време синхронното он-лайн обучение стана факт. Отново българският учител доказа на цялото общество, че с достойнство носи своята роля на просветител. Дълбок поклон!

Скъпи ученици,
Тази учебна година премина по-странно за нас, но може би за Вас електронното обучение е по-близко до Вашите представи. Въпреки това и на Вас Ви липсва личният контакт с учители, съученици, приятели. Надявам се на есен отново да бъдем заедно!

Скъпи абитуриенти,
Вашето завършване на средно образование е наистина много различно. Не можахме да Ви изпратим от гимназията, не можем заедно да преживеем празника на светите братя Кирил и Методий, но се надявам да се справите отлично с предстоящите матури, както и да се поздравим с връчването на дипломите и да преживеем един невероятен абитуриентски бал! Със сигурност ще запомните Вашето дипломиране, защото е различно от всички други.

Пожелавам на всички светъл празник 24. май!
Бъдете здрави!
Милена Иванова
Директор

Поздравителен адрес от председателя на комсията по образованието и науката в НС Милена Дамянова
PA_24mai_2020

Поздравителен адрес от кмета на Добрич Йордан Йорданов
20200521080223

Author: mkirilova