Отбеляване на националния празник 3 март

На 2-ри март Езикова гимназия „Гео Милев“ организира паметен караул пред паметника на Стефан Караджа по случай отбелязването на Националния празник на България.

Ученици от гимназията отдадоха почит към личността на Стефан Караджа и всички приели за своя кауза и цел еманципирането на страната от Османската империя.

Друга част от учениците на гимназията информираха жителите и гостите на града под формата на флаери с интригуващи факти и събития около Освободителната война през 1877-1878 г.

Съучастник на дейностите по отбелязването на Националния празник на страната стана цялата училищна общност, където през учебния ден се използваше училищната радиоточка за отдаване на почит към българските борци за Свобода.

Навръх Националния празник на страната – 3 март, ученици от Езикова гимназия изминаха разстоянието от гр. Добрич до връх Свети Никола, за да изразят своята признателност и почит към онези, които в горещите дни между 21 и 26 август 1877 г. успешно защитават Шипченския проход и постигат невъзможното – освобождението от тираничната Османска империя. 

Честит празник! 

Author: mkirilova