Общоградски конкурс за есе

Езикова гимназия „Гео Милев“ обявява общоградски конкурс за есе (литературно, историческо или философско) на тема “И само в жертвата узрява свободата“ за ученици 8-12 клас и съчинение на тема „Примерът на Караджата“ за ученици 4-7клас.
От днес до 17 април 2020 година имате възможност да изпращате Вашите писмени работи в шрифт Times New Roman 12 на следния електронния адрес konkurs-stkatradzha@abv.bg с тема: ЗА КОНКУРСА. Моля, посочвайте три имена, телефон за връзка и име на училището, от което се заявява участие.
В предизвикателството могат да се включат ученици от прогимназиален и гимназиален етап като най-добрите работи ще бъдат публикувани в специален подлистник на юбилеен вестник, посветен на 180-та годишнина от рождението на Стефан Караджа. Инициативата за преиздаването на възпоменателния лист от 1935 година е подкрепена от г-жа Анжела Панчева, директор на ОУ „Стефан Караджа“ и ще се осъществи благодарение на съвместните доброволчески усилия на ученици и преподаватели от двете училища. В дните между 11 и 24 май 2020 година ще се състои и официално представяне на вестника и победителите в конкурса като част от тържествата свързани с 90-та годишнина от създаването на ОУ „Стефан Караджа“ и патронния празник на ЕГ „Гео Милев“.
Надяваме се с предвидения тираж на юбилейния лист да възкресим спомена за една светла личност, знакова за Добруджа и България и да направим възможно думите на Ст. Чилингиров, Ст. Романски, Ил. Бобчев, А. Стоянов, както и стиховете на Дора Габе за Стефан Караджа да бъдат припомнени отново.
За контактии и допълнителна информация:
Надежда Иванова – 0878 264 984
Стела Андреева – 0888 425 940
Светослав Георгиев – 0895 246 542

Author: mkirilova