импровизирано „Интервю за работа“

Дванадесетокласници от ЕГ „Гео Милев“ наблюдаваха импровизирано „Интервю за работа“ за модна агенция. В първия кръг участваха 15 кандидати. Комисия за предварителен подбор на документи, с ръководител кариерния консултант Таня Николова допуснаха до събеседване двама от тях – Никола Танев и Лъчезар Николов, с перфектно подготвени  CV и мотивационно писмо. Интервюто се ръководи от г-ца Мила Пенчева, влязла в ролята на Управител на Модна агенция „Мила“. Тя представи пред гостите на събитието себе си и своята агенция, регистрирана в София през 2017 година. Мила е завършила „Мода“ в  Париж и има амбицията да разшири дейността на своята агенция и във Франция. Именно за това обявените от нея позиции за работа бяха – моделиер и дизайнер за корицата на списание „Мила“.

Участниците в събеседването представиха пред работодателя своите силни страни, своите качества, знания  и уменията, които бяха придобили, по време на обученията си. Отговаряха точно и ясно на въпросите на своя бъдещ работодател – какъв професионален опит имат до момента, умеят ли да работят в екип, до колко са креативни и иновативни в своята работа, какви очаквания за заплащане имат и защо точно те трябва да бъдат избрани.

В края на интервюто г-ца Пенчева обяви своето решение – за „модел за агенцията“ бе избран атрактивния Никола Танев, а Лъчезар Николов спечели позицията за най-креативен  „дизайнер“ за корицата на списание „Мила“.

Гостите на събитието – гимназистите от 12-е клас аплодираха участниците за страхотното им представяне.

Author: mkirilova