Заслужени награди на екипа по роботика към ЕГ

Екипът по роботика BrokenBricks към ЕГ „Гео Милев“ в състав Атанас Маргаритов и Михаела Илиева от 11 клас, Теодор Ганчев, Мартин Манев, Преслав Пенев, Николай Казаков от 10 клас и Светослав Близнаков от 9 клас с ръководител Мария Кирилова празнува добрата си работа през изминалата учебна година. Младежите работиха през юли по проект „Роботика за България“ по четири направления: рободизайн, робоигра, проект и екип. За цялостното си представяне екипът получи поощрителна награда от SAP Lab в размер на 200 лв.
Проектът по който работи екипът, участва и в конкурс на сдружение „Граждани в повече“ – „Заедно за Добрич“ и също беше оценен достойно с второ място, като първо не се присъжда. Екипът мисли за устойчиво развитие на проекта и неоговото дигитализиране.
Учениците представиха проекта си на деня на народните будители 1.11.2021 в публично онлайн събитие пред зам. кмета на община Добрич Росица Йорданова, журито на конкурса и граждани, проявили интерес. Останалите участници също представиха своите работи, като също бяха на достойно ниво.
Пожелаваме им още успехи, настроение и идеи!

Author: mkirilova