Един от стипендиантите на името на Йордан Парушев

Представяме Ви един от стипендиантите на името на основателя на гимназията „Йордан Парушев“, които станаха вече ясни. Това е стипендия, която се присъжда за най- заслужилите абитуриенти на випуска.

Радост е печелила не веднъж BEST в категория поезия, свири на флейта.

Име: Радост Петрова Лозанова

Кои са ти любимите предмети?

В училище нямах много такива, но по принцип тези по езиците(английски и френски в моя случай). Историята също влиза в топ 3.

Кое е постижението, с което се гордееш най-много?

Гордея се с всичко, което съм постигнала, но това, което е резултат от всички мои постижения досега е условният ми прием в Единбургския университет.

Искаш ли да благодариш на някого?

Разбира се! Благодаря на моите родители за свободата, която ми предоставят да избирам това, което ме влече и за това,че подкрепят изборите ми. Благодаря на учителите, които имат заслуги в изграждането ми като личност и на приятелите, които са до мен.

С какво си решила да се занимаваш в бъдеще?

За момента планът ми е да стана преподавател по английски език, евентуално в България. Ще се постарая да не спирам да се занимавам и с всички странични дейности, които ме влекат (музика, изкуство, езици).

С какво ще запомниш ЕГ?

Гимназията ще запомня предимно с позитивното, като например приятелствата, които завързах там, хубавите моменти с тях, празниците и изискванията, които ни подтикваха към действие.

Пожелай нещо на езиковци.

Отделяйте повече време за нещата, които ви доставят удоволствие, като това не бъде за сметка на добрите ви резултати. Бъдете по-мотивирани и не чакайте някой друг да свърши работата ви или да ви покаже посоката. Разчитайте на себе си, но помагайте на другите. Пожелавам ви много успехи и жажда за приключения.

Author: mkirilova