Десетокласници обсъждат етапите на кариерното развитие

През изминалата седмица учениците от X-а и X-б клас в ЕГ „Гео Милев“ се включиха в дейности, свързани с личностното им развитие.  Бе презентиран тематичния филм „Професия и кариера“, след което учениците дискутираха, какво е общото и различното в понятията „професия“ и „кариера“, кои са етапите на  кариерно развитие, през които  преминава всеки човек, търсейки своята най-добра професионална реализация. Учениците даваха отговори на въпроси – кое е по-важно за успешната кариера, да имаш талант или полагането на труд, какви важни личностни качества трябва да притежаваш, за да успееш в живота. Под ръководството на педагогическия съветник в училището и кариерен консултант, бе обсъдена и ролята на неквалифицирания труд, като възможност за придобиване на практически знания, социални умения и полезни контакти.

 Десетокласниците се запознаха с любопитни биографичните факти на успели в своята област личности, предизвикателствата, през които са преминали, за да постигнат своите мечти.

В края на дискусията бе направено обобщението, че за да имаш  успешна кариера са нужни не само талант, но и много труд, постоянство, силен характер и цел, която да следваш.

Author: mkirilova