Волейболистите на ЕГ „Гео Милев“

Отборът по волейбол на езикова гимназия „Гео Милев”, юноши, 11-12 клас, стана победител в Зоналното първенство от Ученическите спортни игри за учебната 2017/ 2018 година и ще участва в Републиканско първенство.

Добричките волейболисти добиха правото да се борят с най-добрите в страната след драматичен мач вчера във Варна. Той бе с отбора на тамошната Математическа гимназия. Победителят от срещата бе определен с тайбрек, завършил с резултат 27:25 за ЕГ „Гео Милев”. След това юношите победиха по категоричен начин тима на учебно заведение от Шумен. Трима от състезателите миналата година бяха в по-долната група – 8-10 клас, и участваха с отбора на Републиканско, посочи Светла Иванова.

Републиканското първенство по волейбол за ученици от 11-12 клас ще е в Смолян в началото на май.

По-малките волейболисти на езикова гимназия – 8-10 клас, станаха втори на Зоналното първенство, което се проведе в Шумен. Те биха отбора на домакините, но не успяха да преборят тима на варненско училище. „Отборът тепърва ще бъде обиграван. Повечето волейболисти в него са в 8 и 9 клас, докато в отбора на съперника ни от Варна имаше повече момчета от 10 клас”.

Светла Иванова

 

Author: mkirilova