Викторина на Английски език

За девета поредна година към Фондация „Дарби” и Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”, се провежда викторина, като от две години тя е включена в календара на МОМН за извънкласни дейности.

Основната цел на викторината е да стимулира високото ниво на владеене на английски език, както и да запознае младите хора с образователните системи в различните държави и да развие допълнителни умения, като презентационни, работа в екип, умения за извличане на синтезирана информация и много други. Освен всичко това, състезанието има като задача да обогати знанията на младите хора, като в същото време, им даде възможност да натрупат знания, които ще им бъдат полезни за тяхното бъдещо кариерно ориентиране и избор на специалност в университет.

Поради добрата подготовка и изключителните презентационни умения, които показаха участниците, за първа година, повече от 14 участници във викторината спечелиха безплатни езикови курсове в чужбина и индивидуални награди, осигурени от партньорите на Консултантска къща „Дарби”:

Магдалена Иванова от 10 д клас на ЕГ „Гео Милев“-Добрич е наградена с безплатен едноседмичен курс по английски език в Stafford House School of English London

Четиримата участници от отбора на ЕГ „Гео Милев“-гр. Добрич – Магдалена, Лазар, Никола, Андрея от 10 д са наградени с безплатен едноседмичен курс по английски език в Малта, осигурен от езиков център LAL

Author: mkirilova